Tévedsz, ha azt hiszed, hogy otthon nem tehetsz csodát a hajaddal! Mutatunk öt tápláló hajpakolást, amely fényessé és rugalmassá teszi a hajad. Ráadásul fillérekbe kerül.

Méz és tojás
Valószínűleg a méz és a tojás a te konyhádban is megtalálható. Keverd össze jó alaposan a két hozzávalót, és már kenheted is a hajvégekre. Legalább tizenöt percig hagyd hatni, majd mosd meg jól alaposan a hajad.

Tipp: Zsíros hajra használj ecetet! Hajmosás után mosd át langyos vízbe kevert ecettel, majd öblítsd ki a hajad!

Ricinusolaj
Ha hajápolásról van szó, a ricinusolaj igazi nagyágyú, hiszen nem csak ápolja a hajat, hanem a hajhullás ellen is kiváló, serkenti a növekedést és a hajszálakat is erősíti. Keverd össze egy kis olívaolajjal, kend fel a hajadra, tekerj rá folpackot, majd arra egy törölközőt és hagyd rajta legalább két órát. Az idő letelte után jó alaposan mosd meg a hajad.

Tipp: A kamillateás öblítés világosítja a hajat!

Sörélesztő
Gondoltad volna, mi mindenre jó a sörélesztő? Mixeld mézzel és egy kis olívaolajjal, a három összetevő csodafényessé teszi majd a hajkoronád!

Tipp: Korpa ellen vesd be a mentát! A mentalevelekből készült főzetet szűrd le, várd meg, míg kihűl, majd öblítsd ki vele a hajad

Négy összetevős szuperkombináció
Vegyél egy kis mandulaolajat, keverj bele ricinus-, olíva- és rózsaolajat, majd a kapott keveréket masszírozd a hajadba lefekvés előtt, hogy éjszaka, amíg alszol, kifejthesse a hatását. Reggel mosd meg jól a hajad és gyönyörködj az eredményben.

Tipp: Pár csepp levendulaolaj a samponodban segíthet csökkenteni a hajhullást

Kókuszos pakolás
Te is imádod a kókusz illatát? Az olajából egy igazán remek tápláló pakolást készíthetünk. Adjunk hozzá egy tojás sárgáját, egy leheletnyi rumot és egy kis argánolajat. Az előző pakoláshoz hasonlóan, hagyd hatni éjszaka, reggel pedig mosd ki a hajadból.