Te is gyönyörű és egészséges hajkoronára vágysz, azonban nem tudod, mi az, ami tényleg segíthet? Szinte mindig akadnak felkapott szépségvitaminok, de számos esetben fele annyira sem hatásosak, mint ahogyan beharangozták. Tudd meg, mitől lehet igazán szép a hajad!

Töredezés ellen
A kókusz-, a szőlőmag-, az argán- és a ricinusolaj csodát tehet a hajaddal, ha a hajvégekre viszed fel, hiszen megvédi a töredezéstől. Utóbbiból extrahatékony pakolást készíthetsz, ha két evőkanál ricinusolajat elkeversz egy kis olívaolajjal, majd felviszed a száraz hajadra, betekered fóliával és legalább 3-4 órán át rajta hagyod. A hajadnak szintén jót tesz, ha mosás után nem szárítod meg és nem vasalod ki, a balzsamból pedig bőségesen használj! A töredezett részeket vágassuk le, hiszen azt már lehetetlen helyrehozni, a gyakori vágás egyébként is jót tesz a hajnövekedésnek.

Samponból és balzsamból érdemes professzionálisat választani!

szépség beauty hajápolás hajvitaminok kollagén

Kollagén
A kollagén a szervezetben természetesen előforduló fehérje, amely a rugalmas bőrért is felel. Ahogy telnek az évek, a kollagéntermelés csökken, ezért ajánlott bevinni a szervezetünkbe, hiszen nem csupán a bőrünkre, hanem a hajunkra is jó hatással van, mivel serkenti a hajhagymákat. A C-vitamin például elősegíti a kollagén termelést, ezért elő az acerolával, a zöldpaprikával, a citrommal és a naranccsal, amelyek bővelkednek C-vitaminban!

Forró víz helyett langyossal moss hajat!
Ha túl meleg a víz, azzal árthatsz a hajkoronádnak, ugyanis eltávolíthatja a fejbőrödről a természetes védőréteget. Forró víz helyett inkább langyos vízzel moss hajat és közben masszírozd át a fejbőrödet, amely serkenti a hajnövekedést.

Ne mossunk hajat minden nap! Elég, három naponta

Biotin
A biotin azaz a B7- vagy H-vitamin fontos szerepet játszik a sejtek zsír és aminosav anyagcseréjében. Hiánya esetén többek között hajhullás alakulhat ki. Bevihetjük táplálékkiegészítő formájában, de a máj, a karfiol, a tojássárgája, illetve a dió- és mogyorófélék is remek biotin források.

szépség beauty hajápolás hajvitaminok kollagén

Omega-3
Hatása többszörösen bizonyított, a haj és a bőr egészségéért is gondoskodik, emellett számos pozitív tulajdonsággal bír. Szedhetjük kapszulaként is, valamint az étrendünkbe is beilleszthetjük az Omega-3-ban gazdag ételeket, mint például a lazacot az avokádót és a növényi olajakat.

A megfelelő hajkefe használata is nagyon fontos! Érdemes beruházni egy jó minőségű kefére, amellyel gyengéden fésülhetjük a hajunkat

Cink, réz, vas
A cink serkenti a hajnövekedést, az új hajsejtek képződésében is segít és a hajhagymákat is óvja. Az osztriga, a tojás és a sajt remek cinkforrás.
A réz javítja a haj szerkezetét, amennyiben kevés a szervezetünkben a haj töredezhet. A vas szintén fontos nyomelem, hiányában ugyanis hajhullás léphet fel. Májban, a lencsében, a szezámmagban és a lenmagban megtalálható.