Szeretnéd, ha a make up-od a divatfotókon szereplő modellekre hajazna? Hidd el, nem lehetetlen, csak a megfelelő termékekre és technikára van szükséged!


Arctisztítás, tonizálás
A szép smink alapja a tiszta arcbőr! Alaposan tisztítsd meg a bőröd, majd tonizálást se hagyd ki, ugyanis a tonik visszaállítja a bőr pH-értékét és bezárja a tisztítás során kitágított pórusokat. A szádat olívaolajba kevert cukorral vagy fogkefével dörzsöld át, hogy ne legyen száraz és kirepedezett.


Hidratálás
Az alapozás előtt mindig szánj időt a hidratálásra, várd meg, míg a bőrödbe teljesen beszívódik a krém.

smink make up rúzs beauty szépség

Primer
A primer előkészíti az arcbőrt az alapozáshoz és tartósabbá teszi a sminket. Egységes bőrfelszínt ad, feltölti a pórusokat és kisimítja a bőrt. A legtöbb primer szilikontartalmú, ezért a szemkörnyéki ráncokat is feltölti, valamint felszívja a felesleges olajat a bőrből, ezáltal hatékonyabbá teszi az alapozó felszívódását. A használata egyszerű, ujjaiddal könnyedén eloszlathatod az arcodon.


Alapozó
A jó alapozó megválasztása kifejezetten fontos. Válassz könnyű, folyékony alapozót, amely passzol a bőröd színéhez. Széles alapozó ecsettel vidd fel az arcodra.


Korrektor
Az esetleges bőrhibákat elrejtheted a korrektor segítségével, illetve a szem alá és a szemhéjra felkenve egy bázist képez a szemhéjpúdernek. Világosíthatod vele az orrod és a homlokod területét a tökéletes hatás érdekében.


Púder
A púdert akkor érdemes használni, ha a bőröd zsíros vagy fénylik, de a szem alatti területet és a T-vonalat is fixálhatod vele.

smink make up rúzs beauty szépség

Szemhéjpúder
Válaszd ki az alkalomhoz illő színt, majd vidd fel kifelé irányuló mozdulatokkal egy applikátor segítségével. A szemhéjpúdert a szemed külső vonaláig használd, majd az alsó vonalat hosszabítsd meg egy kicsit a szebb hatás érdekében. Ezután jöhet a szemceruza, majd a tus, amellyel hajszálpontosan és határozottan dolgozz, végül pedig a spirál.


Száj
Először vidd fel az ajakbalzsamot, majd utána a rúzst. Nappal a nude árnyalatokkal biztosan nem lőhetsz mellé, estére viszont választhatsz erőteljesebb színt.


Sminkfixáló
Sokan mellőzik a használatát, pedig nagyon is fontos. Egyrészt segít abban, hogy a smink sokáig tartson és ne kenődjön el, másrészről természetes hatást kölcsönöz. Fújd az arcodra, de ügyelj a kellő távolságra, tartsd legalább 30-40 cm-re az arcodtól.