Már egy jóideje hallani lehetett róla, hogy a tervezőzseninek nem szolgál jól az egészsége, azonban a legtöbben nem gondolták, hogy ennyire nagy a baj. A stílusikont egy párizsi kórházban február 19-én érte utol a halál.

Hétfő este került a sürgősségi osztályra
Hétfő este egy klinika sürgősségi osztályára szállították, ahol kedden reggel meghalt, de egyéb részlet nem derült ki a halálával kapcsolatban. A közelmúltban pletykák röppentek fel egészségügyi állapotáról és azt találgatták, ki kerül majd a Chanel kreatív igazgatója helyére. Különösen azt követően, hogy a januári 22-i párizsi Chanel divatbemutatón nem jelent meg, amelyre korábban nem volt precedens. A cég Lagerfeld hiányát fáradsággal indokolta, arról nem szólt a fáma, hogy komoly ok áll a háttérben.

karl lagerfeld divattervező divat karl chanel

Védjegye a fekete napszemüveg, a lófarokba kötött haj és a fekete öltöny


Múlt áprilisban még nem volt semmi baj
Alig egy éve a Numéro magazinnak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy minden rendben van az egészségi állapotával kapcsolatban.
– Jelen pillanatban nem érzem magam olyan rosszul. Az orvosok az összes vizsgálatnak alávetettek és nem találtak semmit. Azt mondták, hogy tíz év múlva térjünk vissza rá – mondta.
 

karl lagerfeld divattervező divat karl chanel

A divatikon és imádott kedvence, Choupette

Lagerfeld a legstílusosabb tervezők egyike, aki örökre beírta magát a divat történelmébe. A tervező 1933 szeptember 10-én látta meg Hamburgban a napvilágot. Édesanyja hegedűművész, míg édesapja egy sűrített tejet importáló cég vezérigazgatója volt. Születési neve Karl-Otto Lagerfeldt, amelyet később leegyszerűsített Karl Lagerfeldre. 18 évesen költözött Párizsba, ahol egy kabáttervével megnyerte az International Woolmark Prize nevű versenyt. Innen már egyenes út vezetett a legnagyobb divatházakig, kezdetben Pierre Balmainnek, majd az olasz Fendi divatháznak dolgozott. Yves Saint Laurent francia divattervezővel jó barátok voltak, később riválisok lettek.

karl lagerfeld divattervező divat karl chanel

Olyan modellek karrierjét segítette, mint Claudia Schiffer, Cara Delevingne. Nemrégiben Cindy Crawford lányával, Kaia Gerberrel közösen kapszula kollekciót terveztek.

1983-ban került a Chanelhez, ahol haláláig kreatív igazgatóként tevékenykedett, mindeközben pedig életre hívta saját brandjét a Karl-t, amely szintén elismert márkává nőtte ki magát.
Kétségtelen, hogy a zseniális tervező hatalmas űrt hagy maga után. 

karl lagerfeld divattervező divat karl chanel